Царовска во Гази Баба: Во недела да излеземе и да обезбедиме иднина за европска Македонија

Подобрување на условите за згрижување на стари и на лица со попреченост, зголемувањето на социјалните права, растот на платите и социјалната реформа, беа темите за кои министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска денеска разговараше жителите на Општина Гази Баба.

На средбата со граѓаните министерката Царовска, истакна дека со зачленувањето на Македонија во ЕУ и НАТО создаваме европска држава во која ќе расте стандардот и граѓанските права, а тоа ќе го постигнеме преку искористувањето на европските фондови кои во секторот социјала за земјите од ЕУ достигнуваат и до половина милијарда евра годишно.

„Институциите се сервис на граѓаните,  а тоа го овозможуваме со бројните реформи во системот за социјална заштита. Ние сме подготвени да станеме позитивен пример во регионот и светот.  Затоа трајно да влијаеме врз иднината на нашите животи и врз иднината на државата. Ние сме тие што со гласањето во недела одлучуваат за подобра иднина, за европска Македонија“, рече министерката Царовска во Гази Баба.