Category Archives: Најава

Трибина и средби со граѓани на коалицијата ЗА европска Македонија во Гостивар, Кочани, Шуто Оризари, Јегуновце, 08.09.2018

Сабота (08.09.2018) заменик претседателот на Владата, Оливер Спасовски, со почеток во 15:00 часот ќе се сретне со граѓаните на гостиварско Тунчевиште.

Во 18:00 часот кај амфитеатарот покрај Вардар во Гостивар ќе се одржи граѓанска трибина на која ќе се обрати Спасовски.

Почнувајќи од 13:00 часот министерот за здравство Венко Филипче ќе разговара со граѓаните на Кочани.

Од 13:00 часот, министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска ќе биде со граѓаните во општина Шуто Оризари, а заменикот министер за локална самоуправа Дејан Павлевски со граѓаните на Јегуновце.

Граѓански собир во Гостивар, трибини на коалицијата Заедно ЗА европска Македонија во Чаир, Арачиново и Крушево (06.09.2018)

Четврток (06.09.2018) во 19:30 часот во Гостивар ќе се одржи голем граѓански собир на кој ќе се обрати Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев.

(Пренос во живо од митингот ќе може да проследите на официјалната Фејсбук страница на премиерот и претседател на СДСМ, Зоран Заев, како и на Јутјуб каналот на интернет страната izlezi.mk)

Линк до видео пренос во живо: https://youtu.be/NynZGMjH-JI.

 

Претходно, во 18:30 часот потпретседателката на Владата и министерка за одбрана Радмила Шекеринска ќе разговара со граѓаните на општина Чаир во амфитеатарот во Парк Чаир.

 

Во 16:15 потпретседателот на Владата и министер за внатрешни работи Оливер Спасовски ќе одржи трибина со жителите на Арачиново пред општинската зграда.

 

Во 19:00 часот, министерката за труд и социјална политика Мила Царовска учествува на трибина со граѓани во Домот на културата во Крушево.

Граѓански трибини на коалицијата „Заедно ЗА европска Македонија“ во Бутел и Новаци, средби со граѓаните на Берово и Крива Паланка (05.09.2018)

Среда (05.09.2018) во 17:00 часот во општина Бутел (Скопје Север, пред кулите) ќе се одржи граѓанска трибина на која ќе учествува министерот за внатрешни работи и потпретседател на СДСМ, Оливер Спасовски.

Претходно, во 15:15 часот пред зградата на Општина Бутел, министерот и потпретседател на СДСМ, Спасовски ќе даде изјава за медиуми.

Министерот за здравство, Венко Филипче, денеска (05.09.2018) е во посета на општина Новаци, каде што од 17:00 часот ќе учествува на граѓанска трибина што ќе се одржи во салата на Општина Новаци.

Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, во попладневните часови е со граѓаните на Берово, министерот за надворешни работи Никола Димитров со граѓаните на Крива Паланка а министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески, на средби со граѓаните на Охрид.

Граѓански трибини во општина Карпош и Куманово, средби со граѓаните во Велес и Лозово

Вторник, (04.09.2018) во општина Карпош, со почеток во 19:30 часот на платото кај Млечен ресторан, ќе се одржи граѓанска трибина на која ќе учествува премиерот на Република Македонија и претседател на СДСМ, Зоран Заев.

Покрај премиерот, на трибината ќе учествуваат и градоначалникот на општина Карпош, Стефан Богоев и професорката на Правниот факултет во Скопје, Ана Чупевска.

(Пренос во живо граѓаните и медиумите ќе може да следат од официјалната ФБ страница на премиерот и претседател на СДСМ, Зоран Заев како и на Јутјуб каналот izlezi.mk)

 

Министерот за надворешни работи, Никола Димитров, ќе го посети Куманово каде што во 19:00 часот ќе учествува на граѓанска трибина што ќе се одржи во Домот за култура.

 

Министерот за внатрешни работи и потпретседател на СДСМ, Оливер Спасовски ќе го посети Велес каде што во 16:00 ќе оствари средба со претставници на бизнис секторот, потоа со почеток во 18:00 часот Спасовски ќе се сретне со жители на населеното место Оризари, а во 19:00 часот ќе се сретне со жители на населеното место Бузалково.

Претходно, во 13:30 часот, министерот и потпретседател на СДСМ, Спасовски ќе даде изјава за медиуми пред зградата на Општина Велес.

 

Градоначалникот на општина Штип и потпретседател на СДСМ, Благој Бочварски е во посета на општина Лозово каде во 12:00 часот пред зградата на Општината ќе даде изјава за медиуми.

Коалицијата „Заедно ЗА европска Македонија“ со граѓански трибини во Пехчево, Струмица, Берово и Радовиш, 03.09.2018

Понеделник, (03.09.2018) во Пехчево во Домот на културата со почеток во 18:00 часот ќе се одржи граѓанска трибина на која ќе учествува премиерот на Република Македонија и претседател на СДСМ, Зоран Заев.

Со почеток во 20:00 часот, премиерот на Република Македонија и претседател на СДСМ, Зоран Заев ќе учествува на отворена граѓанска трибина во Берово којашто ќе се одржи на градскиот плоштад.

(Пренос во живо граѓаните и медиумите ќе може да следат од официјалната Фејсбук страница на премиерот и претседател на СДСМ, Зоран Заев како и на Јутјуб каналот (www.izlezi.mk).

Министерката за одбрана и заменик претседателка на СДСМ, Радмила Шекеринска денеска е во посета на Струмица каде што од 18:30 ќе учествува на граѓански собир што ќе се одржи во градскиот парк.

Претходно, во 13:30 часот министерката и заменик претседателка на СДСМ Шекеринска ќе даде изјава за медиуми пред зградата на општина Струмица.

Министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски е во посета на општина Радовиш, каде што во 16:00 часот ќе учестува на граѓанска трибина во населеното место Подареш.

Претходно, во 12:45 часот Манчевски ќе даде изјава за медиуми во центарот на Радовиш.

Граѓански трибини во Битола и Ресен на Коалицијата ЗА европска Македонија, 02.09.2018

Денеска (02.09.2018) во Театарот во Битола со почеток во 18:30 часот ќе се одржи граѓанска трибина на којашто ќе учествува Стево Пендаровски, национален координатор за НАТО.

Претходно, во 13:00 часот пред Домот на културата во Битола, националниот координатор Пендаровски ќе даде изјава за медиуми.

Во Ресен, во 18:00 часот во Големата сала на Општина Ресен ќе се одржи граѓанска трибина на која ќе се обрати министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески.

Покана за настани: Граѓански трибини во Дојран, Валандово и Тетово

Сабота, (01.09.2018) во центарот на Дојран, со почеток во 12:30 часот, ќе се одржи граѓанска трибина на којашто ќе учествува и Премиерот на Република Македонија и претседател на СДСМ, Зоран Заев.

Во 14:30 часот, Премиерот и претседател на СДСМ, Зоран Заев ќе учествува на граѓанска трибина во паркот Пеонија во Валандово.

 

 

Во 16:00 часот, во Тетово во Ајдучко маало ќе се одржи трибина со граѓаните на која се обрати министерот за надворешни работи Никола Димитров.

Покана за настани – Трибина во Кочани и граѓански собир во Штип

Ве информираме дека утре (31.08.2018) на Градскиот плоштад во Штип со почеток во 20.00 часот, ќе се одржи граѓански собир на коалицијата Заедно ЗА европска Македонија на којашто ќе се обрати Премиерот на Република Македонија и претседател на СДСМ, Зоран Заев.
Претходно, со почеток во 18.00 часот во Градскиот парк во Кочани, ќе се одржи отворена трибина на којашто ќе учествува Премиерот на Република Македонија и претседател на СДСМ, Зоран Заев.
Потпретседателот на СДСМ, Оливер Спасовски утре ќе ја посети општина Ѓорче Петров, кадешто од 19.30 часот ќе учествува на граѓанска трибина во Домот на културата – Ѓорче Петров.