Граѓански трибини и средби со граѓани на Коалицијата ЗА европска Македонија во Кисела Вода, Куманово, Гази Баба, Бутел, Битола и Дојран

Во четврток (20 септември) Коалицијата ЗА европска Македонија ќе одржи повеќе средби со граѓани, трибини и собири ширум земјата.

Во 20:00 часот, министерката за одбрана Радмила Шекеринска ќе учествува на трибина со граѓани во општина Кисела Вода, во паркот Шопен.  (пренос во живо од овој настан може да следите на Facebook профилот и YouTube каналотizlezi.mk)

Од 12:30 часот, министерот за финансии Драган Тевдовски ќе биде со граѓаните на Куманово, а во 18:00 часот ќе се обрати на мал собир со граѓаните во населбата Карпош.

Од 12:00 часот министерот за земјоделство Љупчо Николовски ќе биде со граѓаните во општина Битола, а министерот за транспорт и врски Горан Сугарески ќе оствари средби со граѓани и компании во општина Бутел.

ОД 17:30 часот министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски e со граѓаните во населбите низ општина Гази Баба.

Од 13:10 часот, заменикот министер за локална самоуправа Дејан Павлески ќе биде со граѓаните во општина Дојран.

Пратеникот и потпретседател на СДСМ, Мухамед Зекири, денеска е со граѓаните на Центар Жупа.