Граѓански трибини и средби со граѓани на Коалицијата ЗА европска Македонија во Штип, Демир Хисар, Старо Нагоричане, Илинден, Пласница и Зелениково

Во петок (21 септември) Коалицијата ЗА европска Македонија ќе одржи повеќе средби со граѓани, трибини и собири ширум земјата.

Во 21:00 часот, министерката за одбрана Радмила Шекеринска, заедно со ЕУ амбасадорот Самуел Жбогар, ќе учествува на отворањето на Штипската пастармајлијада.

Од 12:00 часот, министерот за финансии Драган Тевдовски ќе биде со граѓани и стопанственици низ општина Демир Хисар, а во 19:00 часот ќе се обрати на мал граѓански собир во село Суводол.

Од 17:00 часот, министерката за труд и социјална политика Мила Царовска ќе остварува средби со граѓаните на општина Илинден.

Министерот за земјоделство, Љупчо Никоколовски ќе ги посети земјоделците од село Грушино во 11:45 часот.

Од 17:00 часот, заменикот министер за локална самоуправа Дејан Павлески ќе биде со граѓаните во општина Пласница.

Пратеникот Александар Кирацоски од 10:00 часот, ќе биде во општина Зелениково каде ќе остврави средби со жителите на општината. Во 12:15 часот, Кирацовски ќе даде изјава за медиуми во центарот на Зелениково.