Македонија 30-та членка на НАТО

Македонија станува рамноправна 30-та земја-членка во најсилниот сојуз на светот, признаена, со право на глас и одлука.

Цврсти граници за безбедна иднина на нашите деца!

Влегуваме во безбедносен штит на најмоќниот воен сојуз во светот. Трајно ќе ги заштитиме нашите граници и територија. Македонија станува фактор за стабилност во регионот.

Учеството на Македонија во операциите на НАТО

Нови инвестиции, нови работни места и повисоки плати за сите!

Членството во Алијансата ќе донесе нови и големи странски инвестиции во економијата на Македонија. Инвестициите отвораат нови работни места, ќе пораснат платите и ќе се зголеми извозот.

Прочитај повеќе!

Стануваме земја во која владеат правилата, редот и законот!

Влегуваме во сојуз кој функционира според правила и прописи. Со исполнување на домашните обврски, создаваме функционална држава во која владеат редот и законот и во која институциите се сервис на граѓаните – отворени и отчетни.

Македонскиот јазик станува официјален во најголемиот сојуз во светот!

Сите официјални комуникации меѓу Република Македонија, НАТО и земјите членки на НАТО ќе се водат и преведуваат и на македонски јазик, како официјален и признаен од сојузот и од земјите членки.

Што е НАТО?