(Најава) Граѓански собири, трибини и средби со граѓани на Коалицијата ЗА европска Македонија во Тетово, Куманово, Берово, Ѓорче Петров, Дебар, Ресен, Царев Двор и Шуто Оризари 27.09.2018

Ве информираме дека денес (27.09.2018, четврток) Коалицијата ЗА европска Македонија ќе одржи повеќе средби со граѓани, трибини и собири ширум земјата.

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, ќе учествува на трибина со граѓаните на Тетово со почеток во 20:00 часот (плоштад).

(пренос во живо од овие настани ќе може да проследите на Фејсбук страницата на претседателот на СДСМ и премиер, Зоран Заев како и на Јутјуб каналот на izlezi.mk)

Од 11.15 часот, министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски и ќе биде со граѓаните на Куманово, а во 19.00 часот ќе одржи трибина во Домот на култура Трајко Прокопиев.

Во 18.30 часот, министерката за одбрана Радмила Шекеринска ќе се обрати на мал граѓански собир во Берово.

Во 20.00 часот, министерот за надворешни работи Никола Димитров, заедно со потпретседателот на СДСМ, Петре Шилегов, ќе учествува на трибина со граѓаните од општина Ѓорче Петров.

Од 16.30 часот, министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски ќе се дружи со граѓаните на Дебар.

Со почеток од 10.30 часот, министерот за земјоделство Љупчо Николовски ќе ја посети општина Ресен. Во 13.00 часот ќе оддржи трибина во салата на општината на тема Предизвици и придобивки од ЕУ ориентираното земјоделство. Во 16.30 часот ќе има обраќање на мини трибина со жителите на Царев Двор.

Пратеникот Александар Кирацовски ќе биде со граѓаните на Охрид а пратениците Павле Богоевски и Мира Стојчевска со граѓаните на Делчево.