Коалицијата „Заедно ЗА европска Македонија“ со граѓански трибини во Пехчево, Струмица, Берово и Радовиш, 03.09.2018

Понеделник, (03.09.2018) во Пехчево во Домот на културата со почеток во 18:00 часот ќе се одржи граѓанска трибина на која ќе учествува премиерот на Република Македонија и претседател на СДСМ, Зоран Заев.

Со почеток во 20:00 часот, премиерот на Република Македонија и претседател на СДСМ, Зоран Заев ќе учествува на отворена граѓанска трибина во Берово којашто ќе се одржи на градскиот плоштад.

(Пренос во живо граѓаните и медиумите ќе може да следат од официјалната Фејсбук страница на премиерот и претседател на СДСМ, Зоран Заев како и на Јутјуб каналот (www.izlezi.mk).

Министерката за одбрана и заменик претседателка на СДСМ, Радмила Шекеринска денеска е во посета на Струмица каде што од 18:30 ќе учествува на граѓански собир што ќе се одржи во градскиот парк.

Претходно, во 13:30 часот министерката и заменик претседателка на СДСМ Шекеринска ќе даде изјава за медиуми пред зградата на општина Струмица.

Министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски е во посета на општина Радовиш, каде што во 16:00 часот ќе учестува на граѓанска трибина во населеното место Подареш.

Претходно, во 12:45 часот Манчевски ќе даде изјава за медиуми во центарот на Радовиш.